Duurzame appartementen en penthouses midden in Mijdrecht

Het project ‘Bankstaete’ in Mijdrecht heeft een jaartje onvoorzien oponthoud ontmoet. Maar dat is nu gelukkig achter de rug, want begin september jl. hebben we de draad weer opgepakt. Sterker nog: de sloop is voltooid en de wederopbouw van de voormalige vestiging van de ABN-AMRO Bank gestart. Doel: 9 duurzame appartementen en 4 dito penthouses.Lees meer

Climate Construction overbrugt de ‘kloof’ in de bouwkolom

Climate Construction is een gecertificeerd energie-adviesbureau voor het vaststellen van energielabels in de bestaande bouw. Onder andere in opdracht van woningcorporaties. Maar Climate Construction houdt als adviserende partner ook steeds rekening met andere beeldbepalende aspecten in de huidige bouwpraktijk. Want integraal vastgoedadvies betekent -zeker in deze tijd- vaak een belangrijke meerwaarde.

Lees meer

Projectmatig onderhoud in opdracht van Harmonisch Wonen

Van der Leij is Bouwbedrijven is de vaste partner voor het dagelijks-, mutatie– en projectmatige onderhoud van Woningcorporatie Harmonisch Wonen in Lelystad. Het werkterrein is Sidhadorp: een wijk van Lelystad, op de grens van stad en land, met een geheel eigen, dorps karakter. Van der Leij is begonnen met projectmatig onderhoud aan de zeven complexen ter plekke.

Lees meer

Woonbron selecteert Van der Leij als co-maker in Delft

Voor het dagelijks- en mutatieonderhoud aan haar voorraad in Delft selecteerde woningcorporatie Woonbron twee aannemers. Eén daarvan is Van der Leij Bouwbedrijven Zuid Holland. “Traditioneel aanwezig in zuidelijk Zuid-Holland, vroeger vanuit Delft, nu vanuit Bleiswijk, is Van der Leij Bouwbedrijven Zuid-Holland mede door deze ontwikkeling klaar voor verdere expansie in de regio Rotterdam-Den Haag en omstreken,” zegt Ward Boers, teamleider bij Van der Leij.

Lees meer

“Samen kampioen blijven. Dát is de grote uitdaging”

Naar verwachting zullen woningcorporatie Woonpalet en Van der Leij Bouwbedrijven eind dit jaar hun samenwerking opnieuw, voor een periode van zes jaar, verlengen. “Samen kampioen worden was niet zo moeilijk. Maar samen kampioen blìjven. Dát is de grote uitdaging,” zegt Bertho Eding, Manager Wonen bij Woonpalet in Zeewolde.

Lees meer

Van der Leij verduurzaamt 87 appartementen in Hoorn (NH)

Van der Leij is, in opdracht van woningcorporatie Intermaris, begonnen aan de verduurzaming van 87 appartementen in Hoorn. De appartementen vormen samen wooncomplex Glazenwagen, dat dateert uit 1978 en (dus) aan de nodige vernieuwingen toe is. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

Lees meer