Van der Leij levert nieuw hoofdkantoor Vesteda op

Afgelopen oktober was het zo ver: het nieuwe hoofdkantoor van Vesteda aan de De Boelelaan in Amsterdam-Zuid werd opgeleverd. Een transformatieproject van formaat (ca. 3.000m2). De plint en eerste verdieping van een zestiger jaren galerijflat zijn veranderd in state of the art kantoorruimtes, met alle features en voorzieningen van deze tijd. Een schitterend, transparant geheel – conform de inspirerende ontwerpen van Hans van Heeswijk architecten.

Lees meer

Eigentijds gezicht voor MS Mode Zaandam

De vestiging van MS Mode aan de Gedempte Gracht in Zaandam is weer helemaal van deze tijd. In opdracht van DELA Vastgoed renoveerde Van der Leij onder andere de voorgevel van het winkelpand. “Wij zijn heel tevreden met het resultaat,” aldus technisch vastgoed manager Erik van Deurzen van DELA. “Het pand staat er weer mooi bij.”

Lees meer

Nieuwbouw Scheepsbouwweg eind van het jaar van start

Het nieuwbouwproject Kade Noord aan de Scheepsbouwweg in Amsterdam start aan het einde van dit jaar. Van der Leij bouwt, in opdracht van ontwikkelaar Kade Noord BV, 47 duurzame en betaalbare koopwoningen. De verkoop verliep uiterst voorspoedig. “Het aantal inschrijvingen was overweldigend,” zegt Joost Beemer van Kade Noord BV over het succes van dit project.

Lees meer

Medewerkers eren Rob van der Leij senior met bronzen borstbeeld

De medewerkers van Van der Leij Bouwbedrijven schonken de onderneming een bronzen borstbeeld van de grondlegger: Rob van der Leij senior. Vanaf 1973 tot aan zijn overlijden op 24 juni 2015 werkte hij schijnbaar onvermoeibaar aan ons bedrijf. En aan zaken daaromheen, want ‘senior’ was bijvoorbeeld ook bestuurslid van Stichting KOMO, initiatiefnemer van publiek-private samenwerkingsverbanden en ideeënrijk vernieuwer in de bouwkolom. Hij geloofde in vooruitgang, in innovatie, in samenwerking én in het bundelen van relevante bouwspecialismen onder één dak.

Lees meer

‘Het Breed’ in top-4 NRP Gulden Feniks 2017

Het project Het Breed, dat Van der Leij uitvoerde in opdracht van de corporaties Eigen Haard en Ymere, is doorgedrongen tot de laatste 4 genomineerden voor de NRP Gulden Feniks 2017 in de categorie Renovatie. Het wordt spannend! In 2012 won het project Landlust (uitgevoerd door Van der Leij in opdracht van Eigen Haard) de Gulden Feniks in dezelfde categorie; in de internationale competitie om de Europahouse Award bereikte Landlust een eervolle 8e plaats.

Lees meer

Van der Leij voor onderhoud zorgvastgoed: een vertrouwde match

Onder andere voor zorgorganisatie HVO-Querido en het Leger des Heils in Amsterdam verricht Van der Leij groot en klein onderhoud aan zorgvastgoed, zoals opvanghuizen. In meerdere gemeenten doet Van der Leij de woningaanpassingen voor ouder wordende bewoners, of huurders met een beperking. Wat is het ‘geheim’ achter dit specialisme?

Lees meer