“In Sidhadorp moet je passen. Als bewoner én als aannemer.”

“In Sidhadorp gaat het er dorps aan toe. Bewoners kijken naar elkaar om, er is veelsaamhorigheid. Ons kent ons en kleinschaligheid is troef. Je moet er passen om er te wonen. En je moet er ook passen als onderhoudsaannemer. Dat gaat overigens heel goed.”

Lees meer

Grote opfrisbeurt voor VvE Wiersmaflat in Groningen

Aan de professor Enno Dirk Wiersmastraat in de Groningse Oosterparkwijk staan mooie koopappartementen. De eigenaren hebben zich verenigd in de VvE Wiersmaflat en vonden het tijd voor een grote opfrisbeurt van hun complex. Van der Leij en Univeste zijn daar in het vroege voorjaar aan begonnen.

Lees meer

Gloednieuwe school van 137 jaar oud aan Eerste Nassaustraat

In 1884 was er geen radio en elektrische stroom stond nog in de kinderschoe­nen. Ongeveer 100 mensen hadden telefoon. Kortom, de paardentram reed nog toen in dat jaar de ‘Dubbele openbare lagere school der eerste klasse’ werd gebouwd. Eén school voor jongens en één school voor meisjes. Strikt gescheiden: beide scholen hadden zelfs een eigen ingang.

Lees meer

Wonen boven water: De Steigers van Amsterdam-Noord

Voorjaar 2021 start Van der Leij met de nieuwbouw van 16 unieke watervilla’s aan de Scheepsbouwweg in Amsterdam-Noord. Het project De Steigers staat nu al volop in de belangstelling van geïnteresseerde kopers. Dus wie zijn of haar ambitieuze woonwensen boven het IJ wil waarmaken, raden we aan om nu direct in actie te komen. Bekijk details en verkoopinformatie.

Lees meer

Waarom bij woningaanpassingen vertrouwen heel belangrijk is

Woningaanpassingen, al dan niet in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), stellen mensen in staat langer in hun eigen woning te blijven. Bijvoorbeeld bij een beperking of ziekte. Denk aan een traplift, een aangepaste keuken of een beter toegankelijke badkamer. Hoe selecteer je een gespecialiseerde aannemer voor zulke aanpassingen?

Lees meer

VvE-complex bouwkundig niet in orde? Betaalbaar oplossen kan nu

In toenemende mate constateren gemeenten dat VvE-complexen niet of niet meer aan eisen ten aanzien van bouwveiligheid voldoen. Wat de oorzaak ook is, de oplossing is vaak een groot financieel probleem voor de collectieve eigenaren. Univeste en Van der Leij bieden samen uitkomst. Betaalbaar én bestendig.

Lees meer